team-building-foto-2

Team Building

Team building

CEFE (Competent Economy through Formation of Enterprises – Kompetentna ekonomija formiranjem preduzeća) predstavlja obiman skup instrumenata za obuku koji se služi akciono-orjentisanim pristupom i metodom učenja na osnovu iskustva.

CEFE program je usmeren razvijanju i povećanju kvalitete poslovnog menadžmenta i ličnih sposobnosti širokog spektra ciljnih grupa, uglavnom u kontekstu stvaranja dohotka, zapošljavanja i ekonomskog razvoja.

Team Building je u zadnje vreme često korišćena i gotovo već izlizana fraza iz engleskog poslovnog rečnika. U doslovnom prevodu to bi značilo nešto kao „izgradnja tima“, i to i nije neka novost. Međutim ono što nas interesuje je prevod u smislu „kakvu korist ću ja i moja institucija imati od toga“ i prvenstveno „da li to nama uopšte treba“?

Da bismo lakše odgovorili na ova pitanja i da li nam je fraza
Team Building  prihvatljivo značenje, možemo sami sebi postaviti nekoliko pitanja:

 • Da li sam zadovoljan rezultatima koje moje osoblje postiže u radu?
 • Da li svaki član osoblja maksimalno doprinosi zajedničkim ciljevima institucije?
 • Da li među nekim članovima moga osoblja postoje nesuglasice?
 • Da li mi se dešava da članovi mog osoblja troše dragoceno vreme obavljajući poslove koji nisu prioritetni u tom trenutku?
 • Dešava li se da neko od mog osoblja odradi dobar posao, ali da to nažalost nije ono što sam tražio da odradi?
 • Da li na vreme od članova svog osoblja dobijam sve relevantne informacije koje su mi potrebne za upravljanje aktivnostima tima?

Vaš tim funkcioniše!

Ako ste zadovoljni odgovorima na ova pitanja, čestitamo! Vaš tim odlično funkcioniše i nemate potrebu za „Team Buildingom“ koji organizuje Megafon Trening Centar.

Trebate pomoć?

Ako ipak smatrate da bi neke stvari mogle biti bolje, da bi sve trebalo, moglo i moralo bolje funkcionisati, dopustite da pokušamo da vam pomognemo.

Naš sistem rada temelji se na primerima najbolje prakse, odnosno metodama koje već 30 godina daju rezultate u preko 130 zemalja u svetu. CEFE mreža od preko 3000 trenera u svetu je zadnjih nekoliko decenija ugrađivala bogatstvo znanja i iskustva u jedinstvenu CEFE metodologiju i tako nam pružila mogućnost da prenesemo to znanje i našim klijentima, kako bi doprineli razvoju naših preduzeća i institucija.

Ukratko:
Ukoliko smatrate da Vam u ovom trenutku treba efikasan tim koji postiže dobre rezultate, koji će biti konkurentniji, produktivniji i ne manje bitno – lepše okruženje za rad, dopustite nam da Vam ponudimo nešto što je do sada funkcionisalo u brojnim zemljama u svetu.

trening-centar-megafon-foto2

Kako CEFE funkcioniše?

 1. Svest
 2. Prihvatanje
 3. Postizanje ciljeva
 4. Strateško I akciono planiranje
 5. Direktna iskustva
 6. Transformacija I razvoj

Iskustveno učenje za razvoj poslovnih veština

 • Kratka uputstva kao pomoć učesnicima u traženju vlastitih rešenja,
 • Korišćenje višedimenzionalne tehnike učenja pantomima, generalne diskusije, studije slučaja, igre uloga, itd. u cilju unapređenja kognitivnih performansi učesnika.

Metod: Ciklus iskustvenog učenja (ELC)

 1. Akcija
 2. Objavljivanje
 3. Procesiranje
 4. Generalizacija
 5. Primena

Želite da se vaš brend bolje čuje?