Team Building

team-building-megafon

CEFE (Competent Economy through Formation of Enterprises – Kompetentna ekonomija formiranjem preduzeća) predstavlja obiman skup instrumenata za obuku koji se služi akciono-orjentisanim prilazom i metodom učenja na osnovu iskustva. CEFE program je usmjeren razvijanju i povećanju kvalitete poslovnog menadžmenta i ličnih sposobnosti širokog spektra ciljnih grupa, uglavnom u kontekstu stvaranja dohodka, zapošljavanja i ekonomskog razvoja.

„Team Building“ je u zadnje vreme često korišćena i gotovo već izlizana fraza iz Engleskog poslovnog rečnika. U doslovnom prevodu to bi značilo nešto kao „izgradnja tima“, i to i nije neka novost. Međutim ono što nas interesuje je prevod u smislu „kakvu korist ću ja i moja institucija imati od toga“ i prvenstveno „da li to nama uopšte treba“? Da bismo lakše odgovorili na ova pitanja i da li nam je fraza „Team Building“ prihvatljivo značenje, možemo sami sebi postaviti nekoliko pitanja:

  • Da li sam zadovoljan rezultatima koje moje osoblje postiže u radu?
  • Da li svaki član osoblja maksimalno doprinosi zajedničkim ciljevima institucije?
  • Da li među nekim članovima moga osoblja postoje nesuglasice?
  • Da li mi se dešava da članovi mog osoblja troše dragoceno vreme obavljajući poslove koji nisu prioritetni u tom trenutku?
  • Dešava li se da neko od mog osoblja odradi dobar posao, ali da to nažalost nije ono što sam tražio da odradi?
  • Da li na vreme od članova svog osoblja dobijam sve relevantne informacije koje su mi potrebne za upravljanje aktivnostima tima?

Ako ste zadovoljni odgovorima na ova pitanja, čestitamo! Vaš tim odlično funkcioniše i nemate potrebu za „Team Buildingom“ koju organizuje Megafon Trening Centar.

Ako ipak smatrate da bi neke stvari mogle biti bolje, da bi sve trebalo, moglo i moralo bolje funkcionisati, dopustite da pokušamo da vam pomognemo.

Naš sistem rada temelji se na primerima najbolje prakse, odnosno metodama koje već 30 godina daju rezultate u preko 130 zemalja u svetu. CEFE mreža od preko trenera u svetu je zadnjih nekoliko decenija ugrađivala bogatstvo znanja i iskustva u jedinstvenu CEFE metodologiju i tako nam pružila mogućnost da prenesemo to znanje i našim klijentima, kako bi doprineli razvoju naših preduzeća i institucija.


Ovo je posebno bitno u ovom trenutku kada nam se otvaraju vrata brojnih fondova i mogućnosti razvoja, ali samo ako budemo znali da ih na pravi način i na vreme iskoristimo. Ovi fondovi su dostupni svima a takođe su i ograničeni.

Premda to što su dostupni svima na prvi pogled dobro zvuči, to takođe znači da će se naše institucije morati boriti za ista (ograničena) sredstva ne samo sa drugim institucima iz Srbije, već i iz BiH, Hrvatske, Makedonije i drugih zemalja iz okruženja. Novac će ići onima koji budu imali najbolje projektne ideje, onima koji dokažu da mogu na efikasan i efektivan način da implementiraju te projekte.

Pri tome se ne trebamo zavaravati da su nam produktivni i efikasni timovi koji postižu dobre rezultate i uopšte dobro funkcionišu, bitni samo za implementaciju tih projekata. Da bi uopšte došli u priliku da dokažemo da možemo implementirati projekat, potrebno je pripremiti projektni predlog, a za to nam je, pored tehničkog znanja u pripremi projektnih aplikacija ( Megafon Trening Centar takođe ima program edukacije), potreban dobar tim, koji će prikupiti potrebne informacije, obezbediti saradnju sa drugim timovima, i obaviti brojne druge neophodne radnje.


Da pokušamo da sažmemo:
Ukoliko smatrate da vam u ovom trenutku treba efikasan tim koji postiže dobre rezultate, koji će biti konkurentniji, produktivniji i ne manje bitno – lepše okruženje za rad, dopustite nam da Vam ponudimo nešto što je do sada funkcionisalo u brojnim zemljama u svetu.


Vaš Megafon Trening Centar